Güz 2023 Dönemi Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz,

Güz 2023 yarıyılı 2 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır. Ders kayıtları 25 Eylül’de başlayacak ve ders ekleme-bırakma dönemi 10 Ekim Salı gününe kadar KUSIS üzerinden devam edecektir.

Temmuz ve Ağustos 2023 Akademik Kurul kararlarına istinaden ders kayıtları öncesinde incelemenizin yararlı olacağı ve Güz 2023 döneminden başlayarak uygulanacak olan kararlara buradan ulaşabilirsiniz.

Güz 2023 dersleri 70 dakika ders oturumu ve 20 dakika ara olacak şekilde, İngilizce Hazırlık Okulu dersleri ise 50 dakika ders oturumu ve 10 dakika ara olacak şekilde düzenlenmiştir.

Derslerin hangi yöntem ile sunulacağı KUSIS’te “Class Search” alanında “Instruction Mode” kısmında belirtilmektedir. Tamamen çevrimiçi verilecek az sayıda ders dışında tüm dersler yüz yüze sunulacaktır. Derse devam koşulları ders çizelgelerinde belirtildiği şekilde uygulanacaktır.

KUSIS’te derslerin online katılım linkleri de yer almaktadır. Dersin sunum yönteminin yüz yüze olduğu derslerde bu yöntem ancak ilgili öğretim üyesinin onayı çerçevesinde istisnai durumlarda kullanılabilir.

Sadece çevrimiçi sürdürülen dersler dahil tüm derslerde ara sınavlar ve finaller yüz yüze gerçekleştirilir. Bu durum, sınav değeri taşıyacak şekilde evde yapılan ödevler (take home exam), grup çalışması, sunum, proje, rapor, analizler vb. uygulamaların yapılamayacağı anlamına gelmez. Dersin gerekleri doğrultusunda bu tür sınav uygulamalarına öğretim üyesi karar verebilir ve bu bilgi ders izlencesinde paylaşılır.

Ders kayıtları ile ilgili sorularınız olması durumunda registrar@ku.edu.tr adresine, yukarıda paylaşılan diğer konularla ilgili sorularınızı Fakülte Dekanlığınıza veya apdd@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Faydalı Linkler:

Akademik Takvim

BT Eğitim Teknolojileri

Öğrenme ve Öğretme Ofisi  (KOLT)

Sağlıklı ve başarılı bir dönem dileklerimizle,

Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı Ofisi