Yandal, kayıtlı bulundukları anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda sınırlı sayıda ders almalarını sağlayan bir programdır. Mezuniyette ana bölüm diploması yanında yandal sertifikası almak için yandal programı koşullarının tamamlanması gereklidir. Yandal Programı’na başlamak isteyen öğrencilerin en son tamamlamış oldukları yarıyıl dersleri incelenerek başarı koşullarını sağlamaları koşuluyla yandal programına başvurdukları dönemde başlayabilirler.

Bölümlere göre farklılık göstermekle beraber yandal programı için ikinci bölümden toplam 6 ders tamamlamak gerekmektedir. Öğrencinin anadal program dersleri ile belirlediği yandala ait dersler eş tanımlı olmamalıdır.

Yandal Programı başvuruları için KUSIS üzerinden dilekçe yazılmalıdır: Main Menu → Self Service → Research Activities → Service Requests → Create New Request → VIEW ALL → Program Request → Next → Choose the Suitable Option → Next → VIEW ALL → Choose the Suitable Option → Next → SUBMIT.

En güncel yandal karar ve koşullarını Yandal Yönergesi üzerinden takip ediniz.

Yandal Yönergesi

Yandal Programları Listesi