Yandal, kayıtlı bulundukları anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda sınırlı sayıda ders almalarını sağlayan bir programdır. Mezuniyette ana bölüm diploması yanında yandal sertifikası almak için yandal programı koşullarının tamamlanması gereklidir. Yandal programına öğrenciler en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyıl içinde başvuru yapabilirler. Bölümlere göre farklılık göstermekle beraber yandal programı için ikinci bölümden toplam 6 ders tamamlamak gerekmektedir. Öğrencinin anadal program dersleri ile belirlediği yandala ait dersler eş tanımlı olmamalıdır.

Yandal Programı başvuruları için Akademik Takvim‘de ilan edilen tarihe kadar KUSIS üzerinden dilekçe yazılmalıdır: Main Menu → Self Service → Research Activities → Service Requests → Create New Request → VIEW ALL → Program Request → Next → Choose the Suitable Option → Next → VIEW ALL → Choose the Suitable Option → Next → SUBMIT.

En güncel yandal karar ve koşullarını Yandal Yönergesi üzerinden takip ediniz.

Yandal Yönergesi

Yandal Programları Listesi